Arndtné Varga Éva

Egyesületi tag, terápiás-kutyafelvezető, habilitációs kutyakiképző
Terápiás kutyái: Yoda, Gerka, Ghosty, Breki, Kiki, Fleurie, Miri 

2006-ban érkezett a családunkhoz Yoda, egy ezüst törpe uszkár, majd bővült a família még két négylábúval, Ghostyval és Gerkával, ők apricot törpe uszik. Hála nekik és egy kedves barátomnak, aki a Népszigeti Kutyasulit ajánlotta, belevetettem magam a kutyázásba. Mindhárom kutyusommal tettünk engedelmes vizsgákat. 2008 nyarán elvégeztem a kutyasuli kiképzésvezetői tanfolyamát, majd ősszel egy terápiás felvezető tanfolyamot. Még ebben az évben csatlakoztunk a kutyasuliban alapított Tükör Bemutatócsoporthoz. Óvodákban és iskolában tartottunk bemutatókat a felelős kutyatartásról, és készítettünk filmeket módszerünk népszerűsítésére.
2009 óta együtt sportolunk, és több-kevesebb sikerrel agility versenyeken veszünk részt. Kutyusaim vadászösztönei felkeltésére, belevetettük magunkat a szarvasgomba keresésbe is, és 2011 óta járjuk e célból is az erdőket. Azóta többféle kutyás sportot is kipróbáltunk. 2013 januárjában fogadtuk örökbe Brekit, aki még az év októberében sikeres terápiás vizsgát tett. 2014-ben csatlakozott családunkhoz Kiki, majd egy évvel később Fleurie akivel együtt már hat vizsgázott terápiás uszkárral élünk együtt. 2021 márciusában született Miri, aki fekete közép uszkár, és még terápiás tanuló.2018-ban sikeresen elvégeztem a Habilitációs kutya kiképzője tanfolyamot is.

2012-ben kezdtük a kutyás terápiát, azóta a Budapest III. Kerületi Óvoda, Általános Iskola EGYMI-ben heti tizenöt tanórában óvodás csoportokban, alsó és felső tagozaton, a Prizma EGYMI-ben heti négy órában, a Csalogány EGYMI-ben heti három órában alsós és felsős csoportokban értelmileg akadályozott és tanulásban akadályozott gyerekek terápiáját végezzük. Néhány hónapot a Kincső Alapítványnál is részt vettünk kutyás terápián.

Több évig dolgoztunk a Fekete István Általános, és Előkészítő Iskolában, a az Óbudai Rehabilitációs Intézetben is.