Dr. Hampóné Kiss Zsófia

Egyesületi tag,  gyógypedagógus, habilitációs kutyakiképző, terápiás kutyafelvezető. Kutyája: Angie. 

Az ELTE Gyógypedagógiai Karán végeztem 2011-ben. Az elmúlt évtizedben többirányú tapasztalatot szereztem az alternatív pedagógiai, gyógypedagógiai módszerek, és az állatasszisztált terápiák alkalmazásában.

Munkám során igyekszem lehetővé tenni minél több gyermek számára, hogy megtapasztalhassa az állatokkal közösen történő tanulás és fejlődés folyamatát, motiváló, játékos, elvarázsoló foglalkozások során, melyek célja a gyermekek személyiségének figyelembe vételével a meglévő pozitív tulajdonságok erősítése, a pozitív énkép, önbizalom kialakítása, elmélyítése. 

Ezek eléréséhez elengedhetetlen, hogy minden gyermek esetében megtaláljuk azt a tevékenységet, amely számára sikerélményt biztosít, segíti önmegvalósításában, a meglévő készségeinek, képességeinek kibontakozásában, erősítésében, valamint újak kialakításában.

Fontos feladatnak tartom a társadalmi szemléletformálást, az elfogadás hirdetését, a gyermekek érzékenyítését, felelősségre nevelését, melyben szintén nagy segítségemre vannak négylábú kollégáim, akik mindenki számára követendő példát mutatnak „emberségből”.

Állatszeretetem és az állatasszisztált foglalkozások során, valamint a saját lovaim és kutyáim mellett megélt sikerélmények arra motiváltak, hogy mélyebben is foglalkozzak a segítő állatokkal, ezért már nem csupán gyógypedagógusként, hanem kiképzőként is részt veszek a segítő kutyák és gazdáik hétköznapjaiban. “