Állatasszisztált terápia – gyógyír a testnek, léleknek. Segítő kutyák kiképzése – sikeres vizsgák

2020. augusztusában zártuk az NFSZK Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásában megvalósult SKK2019 pályázatainkat!
A pályázatok segítségével egy mozgáskorlátozott személyt segítő kutya, egy személyi segítő kutya, valamint egy terápiás kutya kiképzését valósítottuk meg, mindhárman sikeres szakaszvizsgát tettek Fedák Krisztina és Hajdu Mária kiképzők közreműködésével.
Két tagunk vakvezető kutya kiképzője, egy tagunk jelző kutya kiképzője tanfolyam eredményeként sikeres vizsgát tett.
5 terápiás kutyával és 4 felvezetővel, 5 különböző intézményben 135 fő részére 571 óra állatasszisztált terápiás foglalkozást tartottunk. A nyílt nap rendezvényünkre érkezők egy feledhetetlen délutánt töltöttek a farmon!
A vírushelyzet a mi munkánkat is megnehezítette, de kezeltük a jelentkező problémákat és sikeresen zártuk a projekteket. Nem volt könnyű összehangolni a munkát – megérteni, hogy egy nap csak 24 órából áll – és az állatasszisztált terápiás foglalkozások tartása, a tanfolyamok és vizsgák, a segítő és terápiás kutyák kiképzése során jelentkező feladatokat elvégezni, problémákat megoldani. Munkatársaink, önkénteseink és a team tagjai, akik részt vettek az elmúlt hónapok munkáiban, mindannyian elhivatottak és együttműködőek, közösen nagyszerű munkát végeztünk!