Fedák Krisztina

Elnök, habilitációs kutyakiképző, MEOE-OMSE kiképzésvezető, lovasedző, terápiás-kutyafelvezető, mozgássérültet segítő kutya kiképzője, vakvezető kutya kiképzője, jelző kutya kiképzője.

Terápiás kutyái:  Boszi, Finci, Mikró, Mini, Némó, Josh+, Easy+,  Darwin+, Alamo+

Amióta az eszemet tudom, mindig ezer dolog érdekelt és öt dolgot csináltam egyszerre, azonban volt valami vagy valakik, ami, akik a sok dolog közül toronymagasan kiemelkedtek: az állatok, az állatok szeretete, a velük való törődés, foglalkozás, tanítás; fókuszban a kutyával és a lovakkal. Ha velük dolgozom, sokszor olyan, mintha az univerzumban minden megszűnne létezni, csak mi lennénk, teljes összhangban összpontosítunk egymásra egy közös cél elérése érdekében vagy csak egyszerűen sétálunk az erdőben vagy a mezőn és élvezzük, hogy létezünk…együtt. Nem tudom, tudnék-e állatok nélkül létezni, de azt gondolom Családom és Gyerekeim mellett Ők adnak értelmet az életemnek, mellettük pedig azok a Gyerekek és Felnőttek, akikhez állatasszisztált terápiás foglalkozásaink révén eljutunk, akikkel évek óta együtt dolgozunk és szebbé tesszük egymás életét.
Kiskorom óta foglalkozom kutyákkal, lovakkal, sok kutyaiskolát, tanfolyamot, kutyakiállítást, kutyabemutatót, agility versenyt, kutyás tábort, munkavizsgát bejártunk négylábú társaimmal.
Szerencsésnek mondhatom magam, hogy munkám mellett életem része lehet az, ami számomra mindig is a legfontosabb volt: segíteni másoknak, adni abból, amiből hála családomnak és az őszinte embereknek, barátoknak, sok jutott: a megértésből, elfogadásból és a szeretetből. Talán így tudnám a legjobban jellemezni, hogy mit is gondolok az általunk nyújtott állatasszisztált terápiáról mindkét irányba, mind a gyerekek, felnőttek és mind négylábú kollegáim, barátaim felé.
Bölcsészkarra, marketing, közgazdász szakra jártam, végeztem kutyakozmetikus, kutyakiképzői, lovas oktatói, agility bírói, habilitációs kutyakiképzői tanfolyamot, tagja vagyok a Magyar Terápiás és Segítőkutyás Szövetség Egyesület vizsgabizottságának és amit szintén életem egyik fénypontjának neveznék, Kollégáimmal, Önkénteseinkkel és Támogatóinkkal közösen küzdünk nap, mint nap egy másik vonalon, hogy szebbé tegyük az emberek mellett az állatok világát is: üzemeltetünk egy állatmenhelyet…a Tordaszoo-t, ahol mintegy 180 kutyáról, 15 lóról, 25-30 cicáról, mosómedvéről, vaddisznóról, tengeri malacról, nyulakról és még sok más állatról gondoskodunk.
Jelenleg 4 terápiás ebbel dolgozom. Alamo és Easy rettenthetetlen szuper golden retrieverek, Boszi egy keverék istennő és Darwin pedig egy csoda border collie.