Budainé Mezei Zita

Elnökségi tag, habilitációs kutyakiképző, 
terápiás- kutyafelvezető.

Terápiás kutyája: Tordas, Fred, Radír, +Sziporka, +Lili.
Az állatok és kivált a kutya szeretete velem született, első kutyám Bessye mégis csak önálló életem kezdetekor, 1987-ben költözhetett az életembe. A Budaörsi Kutyaiskolában vált engedelmessé, családi kutyaként 14.5 évig volt velem. 

Azután, csak mert … „-Soha többé nem kell kutya!!” … különböző körülmények és okok miatt, de jöttek szépen sorban, Sziporka (2002 március-2019. február) németjuhász keverék, Picur német közép spicc, (2003. október-2019.június), 2007. februárban Lili (kb.2015. január-2019.szeptember) parson jellegű keverék, Whoopie (2007. február- ) német kis spicc, Tordas (2013. június- ) pumi,  Fred (kb.2016.június- ) foxi jellegű keverék, majd Radír (kb.2018. március- ) német kis spicc.

Sziporka, életem Kutyája volt, Vele indult 2007-ben a terápiás pályafutásom. Teljesen „véletlenül” (nincsenek is véletlenek!) lépett az életünkbe, hiszen 2002. őszén a Top-Mancs Kutyaiskolán elkezdett engedelmes tanfolyamnak köszönhetően ismerkedtem meg az állatasszisztált terápiával az ott működő Kutyával az Emberért Alapítvány Szakemberei révén.  A Top-Mancson találkoztam először az agility sporttal is, amely remek levezető sport azóta is a kutyáim és a saját részemre egyaránt a terápiás munka kiegészítőjeként.

2007-ben Sziporka kutyámmal sikeres vizsgát tettünk és elkezdhettük a gyakorlatban is a tapasztalat szerzést, együtt fejlődtünk, együtt tanultunk és tesszük ezt nagy örömmel azóta is minden Kutyámmal napról-napra a terápiás foglalkozások során.

2008-ban Lili, 2015-ben Tordas kutyámmal, 2018-ban Freddel, 2021-ben Radírral záró vizsgáztunk sikerrel.

2007 óta folyamatosan, heti rendszerességgel dolgozunk Kutyáimmal a budaörsi Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola S.N.I. tagozatán két csoporttal, pályázati forrásból 5 tanéven át segíthettük egy  budapesti Montagh Imre speciális nevelési igényű gyermekeket oktató iskolában a gyermekek fejlesztését, dolgozunk   Halásztelken a Tündérkert óvodában,  de a sok év alatt szereztünk tapasztalatot hosszabb-rövidebb időt eltöltve különböző intézményekben, különböző célcsoportok fejlesztésében.

A 2012-ben alakult Tordasi Közhasznú Állat Asszisztált Terápiás és Oktatási Egyesület egyik alapító tagjaként az Én mindennapjaimhoz is hozzá tartozik a leendő terápiás párosok felkészítése is.  A Magyar Terápiás Egyesületek Szövetsége Egyesület egyik kirendelhető vizsgáztatójaként is van szerencsém tevékenykedni, más terápiás szervezetek terápiás párosainak temperamentum, valamint záróvizsgáján.

Terápiás-kutya-vezetői, Habilitációs Kutyakiképzői, valamint Agility kiképzésvezetői végzettséggel rendelkezem. 

Szeretem átlátni több, nézőpontból is rátekinteni és minél inkább jól csinálni azt amivel foglalkozom ezért ismertem meg mélységeiben a „Tükör Módszer” –t is és végeztem el a kiképzés vezetői tanfolyamot.

Sok kutyával nem unalmas az élet, a „kutyálkodás” szinte beszippantja az embert. Életformává válik lételemmé, hogy a KUTYA mindig mindenhol jelen van.