Babochay Edit

Gyógypedagógiai tanár – logopédus – óvodapedagógus -szakvizsgázott közoktatásvezető – Bonis Bona díjas tehetséggondozó, tehetségfejlesztő tanár – terápiás kutya felvezető.
Terápiás kutyája: Plútó.

1991-től dolgozom a szakmámban. Gyógypedagógus-logopédus nagymamám mellett már gyermekkoromba beleszerettem a gyógypedagógusi munka szépségeibe. Így felnőttként gyógypedagógus-logopédus-óvodapedagógus végzettségemmel folyamatosan sérült és ép részképesség zavaros gyermekek számára nyújtok speciális segítséget, fejlesztem készségeiket, képességeiket. Két évestől 18 éves korig minden korosztály számára nyújtok speciális segítséget. Mindezt az élet legkülönbözőbb területein, egymással párhuzamosan végezve. Jeges sportoktatóként speciális mozgásfejlesztést alkalmazva műkorcsolya és síoktatást is végeztem értelmi fogyatékos gyermekek számára.
2013. augusztusig Kaposváron éltem és a Bárczi Gusztáv Módszertani Központban utazó logopédusként dolgoztam. 2013. szeptembertől Budapesten a XXII. Kerületi Egyesített Óvoda 13 tagóvodájában közalkalmazottként látom el az utazó gyógypedagógusi feladatokat. Emellett logopédiai és gyógypedagógiai magánpraxisomban a legkülönbözőbb problémákkal és sérülésekkel küzdő gyermekek és felnőttek terápiáját végzem.
1995-ben fedeztem fel a kutyás terápia csodálatos hatásait, amikor az akkori vizslám jelenléte hatalmas segítséget nyújtott egy addig nem beszélő kislány terápiájában. Plútót már tudatosan úgy kerestem a mentett kutyák között, hogy terápiás kutyát képezzek belőle. Nagyon nehéz első életéve után, amelyben autóból való kidobás, éhezés, utcán, erdőben élés, majd végül meglövés szerepelt, boldogan vált családtaggá, majd munkatárssá egyaránt. Együtt vagyunk munkában és pihenésben, közösen megyünk nyári szabadságra, élvezzük a Balatont és a vitorlázást. A sikeres vizsgánk letétele után folyamatosan és örömmel dolgozik és dolgozunk együtt a sajátos nevelési igényű és a többségi nevelést igénylő gyermekek, fiatalok és felnőttek között egyaránt. Mindennapi örömeink közé tartozik élményt és boldogságot adni a terápián résztvevő fiatalabb és idősebb klienseinknek.